Sales engineer spare parts

Poultry Machinery Joosten (PMJ) is een sterk groeiende middelgrote onderneming, met unieke kennis en kunde op het gebied van ontwerp en productie van innovatieve toepassingen voor de pluimvee verwerkende industrie. Wij leveren standaard en op maat gemaakte machines, die geschikt zijn voor toepassing in alle fasen binnen het productieproces van onze klanten. Onze organisatie bestaat uit een enthousiaste groep medewerkers en we werken met een selecte groep leveranciers en afnemers. PMJ is gevestigd in Opmeer (Noord-Holland).

Onze machines vinden hun weg naar klanten over de hele wereld met het zwaartepunt van de markt in Frankrijk. Om de verdere groei van de organisatie en de kwaliteit van de diensten te waarborgen zijn wij op zoek naar een:

SALES ENGINEER SPARE PARTS

 

De functie

  • Je speelt een belangrijke rol in alle spare parts aangelegenheden. Van het maken van offertes tot en met het bevestigen van orders en monitoring van de voortgang.
  • Als aanspreekpunt voor alle spare parts aanvragen wereldwijd, behandel je zowel regulier preventief onderhoud als spoedgevallen. Je bent pas tevreden als je klanten dat ook zijn.
  • Je behandelt de aanvragen van klanten en draagt zorg voor een adequate en correcte afhandeling. Je genereert spare part offertes met behulp van het ERP systeem, verstuurt deze offertes en volgt ze op door persoonlijk en tijdig met klanten te communiceren.
  • In je functie heb je veel contact met eindgebruikers, je wordt dan ook gezien als een van de relatiebeheerders en we verwachten dat je de contacten goed onderhoud en verder uitbouwt.
  • Je komt terecht in een klein maar slagvaardig verkoopteam, waarbij je nauw samenwerkt met je collega’s van inkoop, productie en expeditie. Daardoor weet je wat er speelt en kun je snel schakelen.
  • De functie is in principe een binnendienstfunctie. Een paar keer per jaar zal er echter een beroep op je gedaan worden om samen met collega’s van de afdeling verkoop of -projecten eindgebruikers te bezoeken om spare parts en periodieke service behoefte te bespreken en daar voorstellen voor te maken.

Jouw profiel

  • Een afgeronde technische of technisch commerciële MBO/HBO opleiding
  • Technische affiniteit en interesse in onze producten.
  • Je beheerst Nederlands en Engels in spraak en schrift; Frans is een pré
  • Bij voorkeur ervaring in een internationale technische business to business omgeving en met de Franse markt

Wat bieden wij
Wij bieden je een positie waarbij jij je grenzen aangeeft. Het is een functie met veel verantwoordelijkheid in een omgeving die gekenmerkt wordt door openheid en een informele werksfeer. Doorgroei richting international sales (verkoop buitendienst) of manager customer service behoort tot de mogelijkheden. De salariëring en overige voorwaarden zijn marktconform. PMJ is aangesloten bij de CAO voor Metaalbewerkingsbedrijven.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miranda Edens, HR- manager: email MirandaEdens@pmj.info / tel 0680165455
Je sollicitatie kun je per e-mail sturen aan de afdeling Personeelszaken via jobs@pmj.info

PMJ news

If you want to stay informed about our latest developments, please leave your e-mail address.